Plané rostlinyKniha obsahuje vybrané druhy planých rostlin střední a severní Evropy, které mají jedno společné: některé jejich části jsou jedlé. Vše, co popisuje, autor sám na svých toulkách přírodou vyzkoušel, ochutnal a „oznámkoval“. Rostlinám přidělil čísla od pěti do jedné, přičemž pětka je vyhrazena lahůdkám a jednička označuje takové rostliny, jež lze pozřít jen při velikém hladu. V knize najdete jak původ a výskyt rostlin, tak i popis rozdílů při možné záměně s jinou, nejedlou či jedovatou rostlinou.
Plané rostliny k jídluVelmi užitečné jsou informace nejen o obsahových látkách rostlin, ale také jejich účinky při zdravotních potížích. Pochopitelně nechybí u každého druhu „kuchařka“, kde se dovíte, jak se dají nalezené rostliny využít v kuchyni.
S údivem zjišťujeme, co všechno se dá jíst. S použitím nejjednoduchších prostředků, ale s velkou dávkou fantazie. Mnohé kuchařské tipy mohou zpestřit náš jídelníček, ať už na dovolené s batohem na zádech, nebo o víkendu na chalupě, při přípravě jarních a letních salátů a zeleninových jídel. A pro ty, kteří přírodní stravě ze zásady nedůvěřují, přináší kniha 150 fotografií rostlin a mnoho zajímavostí, zdaleka ne jen kulinářských. Knihu vydalo nakladatelství Granit.

Knihu můžete objednat: tel: 227 018 361, www.granit-publishing.cz, e-mail: info@granit-publishing.cz

Vademecum zdraví Zima 2007